EVROPSKI DNEVI OZAVEŠČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU

Tako kot vsako leto, tudi letos, Zveza za srčno popuščanje (Heart Failure Association) pri Evropskem kardiološkem združenju (European Society of Cardiology) spodbuja obeležitev Evropskih dnevov ozaveščanja o srčnem popuščanju (Heart Failure Awareness Days). Evropski dnevi ozaveščanja o srčnem popuščanju bodo letos potekali v tednu od 10. do 16. maja 2021 v digitalni obliki s posebnim poudarkom na preprečevanju srčnega popuščanja ter učinkoviti in kontinuirani zdravstveni vzgoji bolnikov s to boleznijo https://www.escardio.org/Sub-specialty-communities/Heart-Failure-Association-of-the-ESC-(HFA)/Advocacy/Heart-failure-awareness-day.

Tudi sodelavci Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2020-2022 se ves čas izvedbe Programa trudimo, da z izvedbo projektnih aktivnosti nudimo pomoč in podporo, ne samo bolnikom s srčnim popuščanjem, ampak tudi njihovim neformalnim oskrbovalcem. Izvedbo projektnih aktivnosti smo prilagodili epidemiološkim razmeram in večino aktivnosti preselili na splet ter jih ponudili uporabnikom v obliki spletnih predstavitev v okviru kampanje Nepopustljivo srce. 

Že lansko leto smo morali Evropske dneve ozaveščanja o srčnem popuščanju obeležiti na drugačen način, kot smo bili vajeni in tudi letos ni nič drugače. Zato vas vabimo, da v tednu, ko obeležujemo Evropske dneve ozaveščanja o srčnem popuščanju sami naredite nekaj koristnega za svoje zdravje in ste telesno dejavni (hoja, nordijska hoja, kolesarjenje, tek, ..) ter na ta način podprete aktivnosti našega Programa. Ko pa bodo epidemiološke razmere to dopuščale bomo pripravili literarni večer z razstavo izdelkov ročnih del in v živo spregovorili o izzivih, ki nam jih vsem (tako bolnikom, njihovim svojcem pa tudi zdravstvenim delavcem) prinaša epidemija COVID-19.

Nazaj