EVROPSKI DNEVI OZAVEŠČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU 2024: NAJDI NEODKRITO

EVROPSKI DNEVI OZAVEŠČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU 2024: NAJDI NEODKRITO

Včeraj je Združenje kardiologov Slovenije v sodelovanju s partnerji Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju organiziralo medijski zajtrk z mednarodno udeležbo. Govorci so iz različnih zornih kotov predstavili srčno popuščanje in prisotne seznanili z dogodki, ki se bodo v okviru Evropskih dnevov ozaveščanja o srčnem popuščanju 2024 odvijali v Sloveniji in na Hrvaškem. Letošnji Evropski dnevi ozaveščanja o srčnem popuščanju bodo potekali v tednu med 29. aprilom in 5. majem 2024 pod sloganom »Najdi neodkrito« in bodo izpostavili pomen zgodnjega odkrivanja bolezni srčnega popuščanja.

Prof. dr. Zlatko Fras, predsednik Združenja kardiologov Slovenije, je zbranim predstavil epidemiološko breme srčnega popuščanja v Sloveniji in svetu ter spregovoril o njegovi obravnavi, prof. dr. Mitja Lainščak je izpostavil pomen zgodnjega odkrivanja srčnega popuščanja ter spregovoril o dogodkih, ki bodo v sodelovanju s partnerji iz Slovenije in Hrvaške potekali v okviru Evropskih dnevov ozaveščanja o srčnem popuščanju 2024. V ta namen bodo partnerji Programa pripravili »potujočo razstavo«, ki bo gostovala v vseh slovenskih bolnišnicah in njihovih lokalnih okoljih. Rezultate raziskave o srčnem popuščanju pri starostnikih je predstavila doc. dr. Vesna Homar, doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak pa je spregovorila o Programu ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju, ki ga partnerji izvajajo ob podpori Ministrstva za zdravje Republike Slovenije že od leta 2017. Podrobneje je o aktivnostih Programa in dogodkih za različne ciljne skupine v okviru kampanje Nepopustljivo srce zbranim spregovoril Peter Beznec. Preko video  povezave se je govorcem na okrogli mizi pridružil tudi akademik prof. dr. Davor Miličić, predsednik Združenja kardiologov Hrvaške, ki je predstavil aktivnosti, ki jih bodo v tednu Evropskih dnevov ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju 2024 izvajali na Hrvaškem. Na Hrvaškem bo gostovala tudi prej omenjena »potujoča razstava«.

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran in FB profil Nepopustljivo srce, kjer bomo sproti objavljali aktualne termine aktivnosti v okviru Evropskih dnevov ozaveščanja o srčnem popuščanju 2024.

Nazaj