MEDNARODNI POHOD PARTNERJEV IN PODPORNIKOV PROGRAMA OZAVEŠČANJA IN OPOLNOMOČENJA O SRČNEM POPUŠČANJU NA MADŽERKIN BREG V SKLOPU EVROPSKIH DNEVOV OZAVEŠČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU

MEDNARODNI POHOD PARTNERJEV IN PODPORNIKOV “PROGRAMA OZAVEŠČANJA IN OPOLNOMOČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU” NA MADŽERKIN BREG V SKLOPU EVROPSKIH DNEVOV OZAVEŠČANJA O SRČNEM POPUŠČANJU
Partnerji Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju smo v sodelovanju s Planinskim društvom Ljutomer in prijatelji iz Hrvaške, Planinskim društvom Bundek in Cipelcug, v nedeljo, 28. aprila 2024, izvedli mednarodni pohod na Madžerkin Breg v okviru obeleževanja Evropskih dnevov ozaveščanja o srčnem popuščanju.
 
Na pohod smo se podali iz različnih izhodiščnih točk, prehodili dobrih 6 km in imeli celo pot krasno vreme. Pohoda se nas je udeležilo več kot 50 pohodnikov, približno polovica iz Slovenije in polovica iz Hrvaške, s katerimi smo se hitro prepoznali in spoznali na cilju. Na vrhu smo se okrepčali s prekmursko gibanico in raznimi lokalnimi dobrotami ter se iz razglednega stolpa čudili lepotam pokrajin kar štirih držav. Ker so z nami bili zdravniki iz obeh strani meje, Milica Gabor iz hrvaške in prof. dr. Mitja Lainščak ter doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak iz slovenske strani, smo lahko poslušali krajše predavanje o srčnem popuščanju v obeh jezikih, za kar se jim še posebej zahvaljujemo!
 
Ugotovili smo, da nam zaenkrat dobro gre in da bomo pohod prav gotovo še ponovili naslednje leto. Najlepša hvala vsem, ki ste nam pomagali organizirati ta čudovit dogodek – Planinsko društvo Ljutomer, Planinarsko društvo Bundek Mursko Središče in Cipelcug ter vsem sodelujočim zdravnikom ter ostalim podpornikom (Skupina Hudo Dobro, Turistička zajednica Općine Štrigova)!

Nazaj