Predavanje za člane osteološkega društva v Beltincih

Prekmursko osteološko društvo Murska Sobota je za občane in občanke Beltincev pripravilo srečanje, ki ga je organizirala Marija Horvat, predsednica društva. Dogodek, ki je potekal v prostorih beltinskega gasilskega društva, je minil v znamenju prijetnega druženja, ki je bilo obogateno tudi s predavanjem o srčnem popuščanju v okviru Programa ozaveščanja in opolonomočenja o srčnem popuščanju (Program). 

Program ter izvedene in načrtovane aktivnosti je zbranim predstavila doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, dr. med., specialistka javnega zdravja, več o srčnem popuščanju, njegovih znakih ter o tem, kako s to boleznijo živeti, pa je zbranim v predavanju z naslovom "Številni obrazi srčnega popuščanja" predstavil prof. dr. Mitja Lainščak, dr. med., specialist interne medicine in kardiologije z vaskularno medicino. 

Po predavanjih so sledila številna vprašanja s strani udeležencev srečanja, nanje je odgovarjal prof. dr. Lainščak, nato je sledil nagovor Metke Lipič Baligač, diplomirane medicinske sestre, magistre zdravstvene nege, pomočnice direktorja za področje zdravstvene nege v Splošni bolnišnici Murska Sobota, sicer pa domačinke iz Beltincev. Ob koncu je sledila še podelitev zahval predsednici društva Mariji Horvat ter Emi Mesarič, sicer ambasadorki Programa, ki je poskrbela, da smo lahko svoje vsebine predstavili na omenjenem srečanju. 

Nazaj