PREDSTAVITEV PROGRAMA OZAVEŠČANJA IN OPOLNOMOČENJA O SRČNEM POPUŠČANJU 2023-2025 NA POGOVORNEM VEČERU IN RAZSTAVI O ZNANSTVENO-RAZISKOVALNI DEJAVNOSTI SPLOŠNE BOLNIŠNICE MURSKA SOBOTA

PREDSTAVITEV PROGRAMA OZAVEŠČANJA IN OPOLNOMOČENJA O SRČNEM POPUŠČANJU 2023-2025 NA POGOVORNEM VEČERU IN  RAZSTAVI O ZNANSTVENO-RAZISKOVALNI DEJAVNOSTI SPLOŠNE BOLNIŠNICE MURSKA SOBOTA

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je v torek, 16. januarja 2024, potekal pogovorni večer z naslovom Vloga znanstveno-raziskovalne dejavnosti v regijski bolnišnici: kje smo in kam gremo? Na pogovornem večeru je sodeloval tudi Peter Beznec iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, ki je predstavil pomen medsektorskega povezovanja ter Program ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju kot primer sodelovanja institucij z različnih strokovnih področij za dosego skupnega cilja – prispevati k večji ozaveščenosti prebivalstva o naraščajočem javnozdravstvenem problemu.

Uvodoma je zbrane udeležence pozdravil dr. Albert Halasz iz Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. Pogovorni večer pa je kot moderatorka izvrstno izpeljala doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, sicer vodja raziskovalne dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota. V zanimivem pogovoru o raziskovalnem delu, povezovanju različnih partnerjev in pomenu raziskovanja tako za strokovno, kot tudi splošno javnost so sodelovali: prof. dr. Mitja Lainščak (Splošna bolnišnica Murska Sobota, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani), prof. dr. Sebastjan Bevc (Univerzitetni klinični center Maribor, Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru), prof. dr. Borut Jug (Univerzitetni klinični center Ljubljana, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani), prof. dr. Mitja Slavinec (Pomurska akademsko znanstvena unija) in Peter Beznec (Center za zdravje in razvoj Murska Sobota).

Govorci so se v razpravi dotaknili različnih strokovnih tematik povezanih z delom raziskovalcev v zdravstveni dejavnosti. Tako so poudarili različne vidike raziskovalnega dela, možnosti za povezovanje s partnerji na mednarodni, nacionalni in regijski ravni ter vlogo sistematično organizirane raziskovalne dejavnosti v zdravstvenih institucijah. V sklepnih mislih so govorci izrazili željo po nadaljnjem skupnem sodelovanju tudi v prihodnje.

Ob zaključku pogovornega večera je sledil skupni ogled razstave o aktivnostih znanstveno-raziskovalne dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota, katero so pripravili doc. dr. Jerneja Farkaš Lainščak, dr. Albert Halasz in Matej Končan. V okviru razstave so predstavljene tudi aktivnosti Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju. Razstava bo v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota na ogled do 29. februarja 2024. Vabljeni, da si jo ogledate!

Nekaj fotografskih utrinkov dogodka in razstave v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Avtorja fotografij sta Damjana Nemeš in Matej Končan.

Nazaj