Skupina Nepopustljivo srce na Maratonu treh src

V okviru kampanje Nepopustljivo srce se je istoimenska skupina tudi letos udeležila Maratona treh src v Radencih ter na tem tekaškem prazniku ponovno ozaveščala in spodbujala o pomembnosti telesne dejavnosti in zdravega življenjskega sloga za zdravo srce. Tudi letos so se člani skupine podali na 10-kilometrsko nordijsko hojo v okviru tekmovalnega dela maratona. 

Skupina Nepopustljivo srce je tokrat štela 17 članov, sestavljali pa so jo zaposleni na Centru za zdravje in razvoj Murska Sobota, zaposleni v Splošni bolnišnici Murska Sobota (SBMS) in Ambulanti za srčno popuščanje SBMS ter drugi zainteresirani. 

Pripravo in ogrevanje pohodnikov je tudi tokrat izvedla diplomirana fizioterapevtka Metka Vlaj iz SBMS, vodja skupine pa je bila Silva Nemeš, učiteljica nordijske hoje, ki je tudi predhodno vodila priprave na tekmo. Poleg udeležbe na nordijski hoji pa je ves čas v enem izmed šotorov potekalo ozaveščanje o kampanji Nepopustljivo srce, ki poteka v okviru Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju.

 

Nazaj