Srce hodi

19. maja praznujemo svetovni dan Nordijske hoje in ravno na ta dan je potekal tudi 38. Maraton treh src v Radencih. Center za zdravje in razvoj je organiziral pohod »Srce hodi« v sklopu tekmovalnega dela nordijske hoje. Pohod je bil del medijske kampanje Nepopustljivo srce v okviru Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju, ki želi spodbujati zdrav življenjski slog in ozaveščati o pomenu telesne dejavnosti za zdravo srce. Nordijska hoja je namreč najboljša rekreacija za tiste ljudi, ki bolezen že imajo in dobra preventiva, da do bolezni sploh ne pride.

V skupini Nepopustljivo srce so sodelovali kolektiv Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, zaposleni v Splošni bolnišnici Murska Sobota in Ambulanti za srčno popuščanje Splošne bolnišnice Murska Sobota, ambasadorka Programa ozaveščanja in opolnomočenja o srčnem popuščanju, diplomirane medicinske sestre iz različnih institucij, zaposleni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, upokojeni vodstveni delavci iz različnih zdravstvenih institucij ter drugi zainteresirani.

Pripravo in ogrevanje pohodnikov sta izvedli fizioterapevtki iz Splošne bolnišnice Murska Sobota. Vseh tekmovalcev nordijske hoje je bilo 168, ekipa Nepopustljivo srce je štela 25 članov, pod vodstvom Silve Nemeš, učiteljice nordijske hoje in teka, ki je tudi vodila priprave na tekmo. Na začetku proge so tekmovalci v zrak spustili balone v obliki srca, kot simbol za zdravo, NEPOPUSTLJIVO SRCE! Sledil je pohod na 10 km dolgi progi, ki je vodila od Radenec do okoliških vasi in nazaj.

Prejeli smo tudi pohvalo predsednika organizacijskega odbora Maratona treh src, gospoda Boštjana Gerleca in hkrati prijazno povabilo, da se tudi prihodnje leto s tako srčno skupino, udeležimo 39. Maratona treh src.

Nazaj